Pořebujete poradit s hypotékou?

08.05.2014 09:27

Zeptejte se na cokoliv

Hypotéka je ve své podstatě báječná věc. Jen o ní málo víme, proto se jí často bojíme. Dalším důvodem je fakt, že naši chuť do hypotéky často zabije nějaký nezkušený "finanční pseudo-poradce". Hypotéky jsou krásné ale těžké. Proto se v nich vyzná málokdo. 

Chcete se zeptat na cokoliv, co se hypoték týká? Pak se neostýchejte a zašlete nám svůj dotaz. Odpovíme podle našeho nejlepšího vědomí a svědomí. A pokud nebudeme vědět, tak to řekneme, a nebudeme si vymýšlet. 

 

Refinancování je příležitostí

Například většina z nás netuší, co všechno lze vyřešit v rámci refinancování hypotéky. Samozřejmě můžete získat výhodnější úrokovou sazbu. Ale to je jen ta méně zajímavá informace. Daleko zajímavější je, že při refinancování nemusíte prokazovat aktuální výši příjmů, a přitom můžete získat další prostředky. A přitom se splátka hypotéky nemusí vůbec zvýšit.

 

Nejlevnější peníze

Hypotéka je a vždycky bude nejlevnějším úvěrem. Proto jsme přesvědčení, že lidé budou stále více využítvat možnost získat volné prostředky v rámci hypotéky, místo aby si pořizovali úvěry na auto apodobně. Pokud si totiž na auto půjčíte 400 000,- Kč na úvěr se splatností 6 let, bude vaše úroková sazba někde kolem 15% a splátka asi 10 000,- Kč. Pokud ale tu samou částku "schováte" do hypotéky, půjčíte si ji za řádově 3% a splátku hypotéky si navýšíte pouze o 2 000,- Kč. Není to lepší varianta?

 

Investice s hypotékou

Stále více lidí si uvědomuje, že investovat do nemovitostí s hypotékou je jedna z nejjistějších dlouhodobých investic. Zjednodušeně řečeno: Když je vám 30 let a koupíte si na hypotéku byt na pronájem, tak za 20 let Vám ho nájemníci zaplatí, a vy máte velmi dobře uložené peníze. Můžete ho pak dál pronajímat, prodat, věnovat dětem apod. A přitom lze celou investici pokrýt půjčenými prostředky a nedávat ani korunu ze svého. A pokud si myslíte, že vám banka další hypotéku nedá, protože nemáte dostatečné příjmy? To si myslí většina klientů. A škoda je, že jim nikdo neukáže cestu jak na to. 

 

Autor: Jakub Hermánek, zakladatel služby Hypotex.cz 

Zpět

Diskusní téma: Pořebujete poradit s hypotékou?

Datum
Vložil
Titulek

Hypotéka

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký jsou mé možnosti když mám pozemek a chtěl bych na něm začít stavět.
Zároveň totiž mám půjčku cca 200 000 a zdali by se dala nějak skloubit do hypotéky, poněvadž obojí bych nezvládnul splácet.

Datum
Vložil
Titulek

Hypoteka

Dobry den, mam flexihypoteku a kazdy rok mi chodi doklad ohladne fixacia a kazdorocne sa mi zvysuje urokova sadzba. Naposledy to bolo 6,9 percent. Da sa to nejkoovplyvnit?

Datum
Vložil
Titulek

Re: Hypoteka

Dobrý den,

určitě se to ovlivnit dá. Nejlépe bude, když se podíváme na to, jakou hypotéku vlastně máte a jak ji přefinancovat výhodnějším úvěrem. Úrokové sazby se v současné době pohybují kolem 3%, takže by to mohla být zajímavá úspora. Zároveň s přefinancováním se dají řešit i další investice do rekonstrukce nebo peníze na cokoliv.

Jakub H.

Datum
Vložil
Titulek

Nebojte se zeptat

Nebojte se zeptat na cokoliv, diskuzní fórum je tu pro Vás!

Vyhledávání

© 2014 hermanek agentura s.r.o. Všechna práva vyhrazena.